Sunday, May 2, 2010

bersama semula....

Gua hari ni boring gila bai, tak tau apa nak buat. So, bagu menghilangkan keboringan ini, gua pun roger Jimie,ajak dia lepak Barra malam ni. Dia OK je,dia cakap nak ajak Gadut sekali. Orait gak,gua pun dah lama tak jumpa dia. Dipendekkan cerita,gua pu sampai la kat Barra aproximately pukul 8.50 malam. Masa tu tengah match Liverpool vs Chelsea. Diorang tak nak terkejut pulak nampak gua,diorg cakap lepas 2 tahun gua makin kurus la,makin hensem la. Gua tau,tak payah bagitau pun tak pe. HAHAHAHAHAH! Adoi rindu gila kat korang,dapat gak akhirnya gua berborak dengan orang yang faham bahasa gua ni. Banyak gila cerita2 lama kitorang cerita balik malam tu. Antaranya :
1. Tali gitar putus time nak dinner house.
2. Gaduh dengan form 4
3. Menyorok dengan warden
4. Perkembangan batch sekarang

Ni la topik yang agak menyentuh sanubari gua. Bukan apa, gua agak kecil hati la,pasal ramai member batch gua yang suka sangat buat grup2 atau klik2 sesama depa je. Ingat la sikit,kita ni 1 batch,dah keluar koleq pun jangan la sampai ke tahap nak berpecah-pecah. Gua ingat masa Form 1 dulu,Along pernah cakap,"UNITY IS STRENGTH". So,mana pergi unity ni sekarang? Gua malu la bai,tengok batch 0307 sekolah lain,specially budak STAR. Diorang tak kisah,kau ni dulu skem ke,otai ke,janji 1 batch..boleh je satu kepala. Batch gua,hampeh!! Nak sangat ikut geng dulu2. Fikir la sikit,macam mana kita nak organize Old Boy Weekend nanti kalau seekor2 pernagai macam ni? Lagi satu yang gua tak puas hati, burung2 @ form 4 baru batch gua. Wei lahanat,kalau lu baru masuk time form 4,tak payah la nak bajet bagus dengan kitorang yang dah lama ni. Bukan semua,sesetengah je la. Korang tau tak istilah "grey", "tar" dengan "common room" tu ape? Kalau tak tau,tak payah la nak kerek lebih2. Gua dengan member2 gua dah kena dah semua tu. Dulu kat koleq lu boleh la tunjuk kepala,sekarang kau dah tak ada backup,jangan la nak naik kepala. Gua,Gadut dengan Jimie memang sekepala dalam hal ni. Bukan apa,malu dengan batch2 senior yang betul2 unite. For example, batch 9903,tak habis2 buat reunion. Memang gua respek gila la dengan diorang ni,walaupu time 2003 dulu diorang ada buat kes yang buatkan koleq masuk paper.

Sedar2 je,match dah habis. Chelsea menang 2-0. Gadut tak nak happy lak. Kami bertiga pun kemudian disertai oleh beberapa orang rakan lama yang lain,iaitu Bacok,Ekal,Kapau dan sorang lagi mamat bukan budak koleq.



Aku,Bacok dengan Jimie.
Diorang pun sama,cakap gua makin kurus. Tak ape2,gua tau hakikat tu. Sambil borak2 tu,kami terfikir gak,bila lagi mau jamming? Ni la 1 benda yang jadi rutin mingguan kami dulu. Habis saja inspection,stret jamm. Memang best,tapi sekarang gua tau,dah tak akan dapat. Ramai member2 yang dah chow pergi seberang laut,ada yang dah lost contact,ada yang dah duduk U jauh sangat. Memang dah terpisah,tak tau la bila boleh buat reunion lagi.


Sebelum gua jumpa diorang ni,gua ada singgah UiTM kejap. Gua singgah dekat DC jap,tempat faveret budak2 untuk buat assignment,makan and most importantlt, dating.For me, the more things change,the more things stay the same.

Sebagai contoh,benda alah kat atas ni. Dari dulu dah ada. Tak ubah2 pun.HAHAHA


Ha yang ni baru buat. Gua tak pernah tengok pun dulu time Asasi





Ni lagi 1 benda baru. Sebelah Kolej Terati. Dioarng cakap ni bangunan NR.
Malam ni memang best. Dapat jumpa kawan2 lama yang gua dah anggap macam adik-beradik sendiri. Thanks Jimie,Gadut,Bacok,Ekal & Kapau pasal sudi lepak dengan gua malam ni. Next time kita hang-out lagi. Miss u guys,my brothers...
P/S : rindu si dia sangat2..2 bulan woo berpisah..:(

7 comments:

spark acap said...

ahaha btoi ke ni ko makin kurus jekbe, ragu2 ak~ =D

yangbanyaknickname said...

Haha. Spark silap alamat blog. Alip, lu hang out tak berajak gua ke samdol? Lu Bangi je kan, gua kat rumah la. Jemput-jemput la bawak kuih jemput jemput ke. Nak lepak dengan gua pun tadahal. Bawak awek lu dating kat Nandos Alamanda pun apa salahnya. Gua boleh bagi diskaun.

FiK Ri said...

burst.. lepak kat s.alam la bro..
jom la lepak skali.. jaming2.. garu2 gitar.. hahaha.. alep papepon.. lu mmg hensem la sial.. da mcam amy search gua tgk.. dgn jaket kulit.. t-shirt sendat "bullet for my valentine".. neb bek lu x pakai suar ketat.. hahahah

horas-harahap said...

Spark : ko ni spark,ni gua (alip103) nye blog da~~~
Burst : wei gua xde lu nye no la bai...lu dh x dok melaka ke skrg? lu dok umah je ke?? orait2,nnt gua bawak awek gua dating kt nandos,diskaun yg pnting..wei trun la s.alam
Gadut : haha,biasa bro..lu mcm x layan metal lak,bajet indie la konon..hahahaha..malam semalam bullet,esok gua pkai jinbara lak..

spark acap said...

alip A- aisey ak mati2 ngat jekbe, sbb stail penulisan mcm dy, pkai 'gua' je memanjang hahaa =D
burst- tgk, kan wa da malu > < haha

paah mohamad said...

lepak shah alam, x ajak syg ek? buwek! HAHAHAHA

horas-harahap said...

Paah : ala kan ari tu kita dh lepak i-city sama2?? nnt kita gi s.alam lg ye..:)